"Χείρα βοηθείας" από το πλήκτρο Shift: η συνέχεια...




     Σύμφωνα με την τελευταία ανάρτηση, " Ένα «χέρι βοηθείας» από το πλήκτρο Shift ! ", παρακάτω θα βρεις και μερικά ακόμα χρήσιμα tips: 


    1. Με Shift και F3, έχεις μια συντόμευση εξαιρετικά χρήσιμη! Κάθε φορά που γράφεις μία πρόταση και θέλεις να έχεις τα πρώτα γράμματα των λέξεων με κεφαλαία, δεν έχεις παρά να «μαρκάρεις» την πρόταση και να επιλέξεις Shift και F3. Θα δεις το κείμενό σου να μεταμορφώνεται άμεσα! Χωρίς να χρειάζεται να γυρνάς πίσω και να τα διορθώνεις ένα-ένα... Επίσης, με την δεύτερη φορά που θα το πατήσεις, θα δεις να γίνονται όλα κεφαλαία και με την τρίτη, όλα πεζά.

    2. Μία άλλη χρήσιμη επίσης λειτουργία, είναι να κάνεις γρήγορη μετακίνηση παραγράφων μέσα στο κείμενό σου. Συνδυάζοντας το πλήκτρο Shift και Alt και ↓ (βελάκι προς τα κάτω) ή  ↑ (βελάκι προς τα επάνω), τοποθετώντας όμως πάντα τον κέρσορα του ποντικιού σου μπροστά στην παράγραφο που θέλεις να μεταφέρεις και πατώντας το πλήκτρο με το βελάκι που επιθυμείς, την μετακινείς, απλά!
   
    3. Εάν θέλεις να διαγράψεις οριστικά έναν φάκελο ή ένα αρχείο, χωρίς να το στείλεις αρχικά στον κάδο ανακύκλωσης, τότε επιλέγεις Shift και Delete, επιβεβαιώνεις την διαγραφή του, αλλά είναι καλό να είσαι προσεκτικός/ή όταν πρόκειται για φακέλους και σημαντικά αρχεία σου, προτού τα …"στείλεις" οριστικά!

   4. Συνήθως, κάνεις διαχείριση εργασιών, όταν ένα πρόγραμμα έχει κολλήσει και πρέπει να το κλείσεις. Για να το κάνεις αυτό εύκολα και γρήγορα, πατάς Ctrl και Shift και Esc και «ξεκολλάς».


     Παρακάτω, θα βρεις βασικές λειτουργίες που πραγματοποιούνται με συνδυασμό του πλήκτρου Shift και άλλων πλήκτρων στο πληκτρολόγιό σου και έχουν σκοπό να σε βοηθήσουν και όταν σερφάρεις στο Internet.


  • Πολλές φορές έχεις κλείσει καταλάθος μία καρτέλα στην οποία βρισκόσουν και διάβαζες κάτι πολύ σημαντικό στο Internet. Ακόμα και αν βρισκόταν σε άλλο παράθυρο από αυτό που έχεις τώρα ενεργό, την επαναφέρεις με Ctrl και Shift και Τ.

  • Χρησιμοποιείς τον Chrome και θέλεις να κάνεις ιδιωτική περιήγηση στο Internet, χωρίς να αποθηκεύεται ιστορικό επισκέψεων, κωδικοί και άλλα στοιχεία; Επέλεξε την συντόμευση Ctrl και Shift και N. Ενώ για τον Firefox, θα επιλέξεις Ctrl και Shift και P


     Ελπίζω όλα τα παραπάνω, ολοκληρωμένα πλέον και χρήσιμα tips, να σου "λύσουν" τα χέρια!



 ............................................................

Σχόλια