Πως φτιάχνουμε μια ιστοσελίδα

Για να ξεκινήσουμε την παρουσία μας στο διαδίκτυο χρειάζονται 3 πράγματα:

  • Το όνομα χώρου,
  • Ο χώρος φιλοξενίας και 
  • Η ιστοσελίδα


Όνομα χώρου - DOMAIN
Ένα όνομα χώρου μπορούμε να αγοράσουμε από εδώ. Το όνομα χώρου είναι αυτό που πληκτρολογούμε πάνω στην γραμμή διευθύνσεων για να δούμε την εκάστοτε ιστοσελίδα, π.χ. www.pathfinder.gr . Ρίξτε μια ματιά στα κριτήρια επιλογής ενός καλού ονόματος εδώ. Όταν κατοχυρώσουμε ένα όνομα χώρου, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δηλώσουμε τους name servers. Δηλαδή σε ποιο χώρο φιλοξενίας θα κοιτάει το domain μας (βλ. πιο κάτω).


Φιλοξενία - HOSTING
Μετά την κατοχύρωση του ονόματος, πρέπει να βρείτε έναν άριστο hosting server, ο οποίος θα "σερβίρει" την ιστοσελίδα σας. Όπως και εσείς, όταν είστε σε μια ταβέρνα και ο σερβιτόρος αργεί, ή κάνει λάθη, ή τα "παίζει" από την κούραση και τον φόρτο εργασίας, έτσι και ο επισκέπτης του site σας θέλει να δει το site γρήγορα και χωρίς προβλήματα. Επιλέξτε έναν καλό χώρο φιλοξενίας από εδώ

Ιστότοπος - WEBSITE
Αφού και ολοκληρώσετε τα παραπάνω, ξεκινάτε την κατασκευή της ιστοσελίδας σας. Οι ιστοσελίδες στο διαδίκτυο χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τις στατικές και τις δυναμικές. Για να δημιουργήσετε μια στατική ιστοσελίδα δεν έχετε παρά να κάνετε τα εξής:

1. Ανοίγετε το σημειωματάριο των WINDOWS ή κατεβάζετε, εγκαθιστάτε και ανοίγετε το notepad++
2. Γράφετε τις εξής γραμμές κώδικα:

 <HTML>
<HEAD>
<TITLE>Η πρώτη μου ιστοσελίδα</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
Γεια σου κόσμε και ντουνιά!
</BODY>
 </HTML>


3. Αποθηκεύετε το έγγραφο με όνομα index.html
4. Ανεβάζετε το αρχείο στον χώρο φιλοξενίας σας, όπου οδηγίες θα σας δώσει αναλυτικά και συγκεκριμένα ο πάροχος από τον οποίο αγοράσατε τον χώρο φιλοξενίας.
5. Πληκτρολογείτε στην γραμμή διευθύνσεων το όνομα που αγοράσατε.

Για όποια ερώτηση, πληροφορία ή απορία παρακαλώ ρωτήστε μας εδώ μέσω της ακόλουθης φόρμας.

Σχόλια